Guide

Guide – MIRAC® spejle

Vi kalder alle vore spejle til udendørs formål for “trafikspejle”, men “trafikspejle” kaldes undertiden også vejspejle, gadespejle eller overvågningsspejle.

Spejle til det danske klima

Alle MIRAC trafikspejle er konstrueret til det ofte våde og blæsende danske klima. Derfor kan vi uden betænkeligheder yde 5 års garanti på vore MIRAC trafikspejle. Trafikspejlene leveres med påmonteret galvaniseret beslag lige til at sætte op.

Spejle i alle størrelser

Hvilken størrelse og type skal man vælge? Størrelsen afhænger af betragtningsafstanden, altså afstanden fra den der skal bruge spejlet hen til selve spejlet. Som tommelfingerregel kan et 60 cm trafikspejl være stort nok til almindelige kommuneveje, hvor afstanden ikke er over ca. 10 m. Er der større afstand hen til spejlet, anbefales et 80 cm spejl. Spejlene er konvekse og har en vidvinkeleffekt. Derfor bliver spejlbilledet lidt formindsket. Det er derfor en god ide at vælge det størst mulige spejl til formålet for at få et så stort sejlbillede som muligt.

Skal man vælge et rundt spejl eller et rektangulært spejl? Vi anbefaler fortrinsvis de runde trafikspejle, da et rundt spejl har et optimalt spejlbillede. De rektangulære spejle anvendes især ved behov for større spejle, som f.eks. 60 x 80 cm og 80 x 100.

På særlig udsatte steder med risiko for vandalisme kan man overveje at opsætte et trafikspejl af brudsikkert Polycarbonat.

Reflekser på spejle

Det næste man skal tage stilling til, er om spejlet skal have røde reflekser, så trafikanterne lettere får øje på spejlet som nyttigt hjælpemiddel. Er spejlet primært til eget brug, f.eks. ved private udkørsler,  kan man opsætte et spejle uden kant og reflekser.

Trafikspejle

Se alle trafikspejle.

Sikkerhedsspejle

Butiksspejle

Se alle butiksspejle.

Truck- og inspektionsspejle

MIRAC Spejlkupler og MIRAC AllRound spejle

Spejlkupler findes i flere størrelser. Spejlkupler er også konvekse, men med en meget større “bue”. Det bevirker, at spejlbilledet bliver mere formindsket. Derfor er det i forbindelse med valg af spejlkupler ekstra vigtigt at vælge den rettes størrelse, d.v.s. et spejl der er stor nok!  I en lagerhal, hvor der køres med hurtige gaffeltrucks, anbefaler vi som regel en spejlkuppel på mindst 100 cm i diameter. Skal spejlet f.eks. bruges til overvågning af maskiner, eller ved supermarkedernes kassesluser, kan et spejl på 60 cm i diameter ofte være tilstrækkeligt. Men er man i tvivl, så vælg den størst mulige spejlkuppel til formålet.

Til særlige formål, f.eks. ved T-kryds og L-kryds kan man opsætte enten en “halv” spejlkuppel eller en “kvart” spejlkuppel. På billederne ses tydeligt, hvor effektive spejlene er.

Som et supplement til konvekse spejle og spejlkupler har vi udviklet et spejl med en “bue”, der er en mellemting mellem det konvekse spejl og spejlkuplen. Vi kalder spejlet for MIRAC AllRound. Spejlet har et fantastisk spejlbilleder med vidvinkeleffekt. MIRAC AllRound er nemt at sætte op, det kan hænges ned fra loftet, sættes på reoler eller anbringes direkte på en væg, f.eks. i et parkeringshus.

MIRAC trafikspejle og sikkerhedsspejle forebygger ulykker

I takt med at arbejdstempoet bliver højere og højere, stiger risikoen for arbejdsulykker. Alle, der har besøgt et lager, kan ikke undgå at blive imponeret over hvor hurtigt og effektivt der arbejdes og køres med gaffeltrucks. Det høje tempo øger risikoen for sammenstød mellem trucksene og gående trafik. Varer kan blive beskadiget, der kan opstå materiel skade, når to trucks kører sammen, for ikke at tale om faren for personskader. Det koster altsammen tid og penge og desværre engang imellem menneskelige lidelser.

Med MIRAC spejle dækker man blinde vinkler, så sammenstød undgås. Som en ekstra gevinst opnår man større effektivitet, da trucksene nu kan fortsætte kørslen uden at stoppe ved portåbninger og vejkryds.

MIRAC overvågningsspejle forebygger butikstyveri

Engang blev en butikschef spurgt om butikstyveri var et problem. Ja, sagde han, “folk stjæler med arme og ben”. Selv om mange butikker er nu udstyret med videoovervågning har tyveknægtene fundet ud af, at der ikke er nogen, der sidder og overvåger billederne hele tiden. Derfor er overvågningsspejle stadigvæk et supplement og ligefrem et alternativ til videoovervågning. Anbragt ved kasseslusen, kan man f.eks. se om der smugles varer med under indkøbsvognen. Anbragt på strategiske steder i butikken kan man på diskret måde holde øje med mistænklige personer.

MIRAC overvågningsspejle leveres komplet med trinløs indstillelig vægarm med kugleled, vægplade med skuer og rawlplugs lige til at sætte op. Som tilbehør findes magnetholder, rørclips og skruetvinger til f.eks. skiltefriser.