Blog

Spejle: Sådan forebygger du arbejdsskader på arbejdspladsen

Arbejdspladsen skal være et trygt og sikkert sted at være, så dine medarbejdere har de bedste forudsætninger for, at kunne udføre deres job. Der er findes mange aspekter indenfor sikkerhed på arbejdspladsen – Et af de aspekter, som går igen på mange forskellige arbejdspladser, er forebyggelse af sikkerhed, tryghed og arbejdsskader. Læs med i dette indlæg og bliv klogere på, hvordan trafikspejle kan medvirke til at skabe tryghed blandt dine ansatte.

Skab tryghed i produktionen med industrispejle

Det kan være svært, som medarbejder, at have overblik over hele arbejdspladsen, hvis det er et stort lagerlokale, en produktionshal eller et butikslokale. Der er mange blinde vinkler, som kan gøre det svært at være bevidst omkring alle omgivelser og medmennesker på pladsen. Det kan derfor være en god ide at opsætte industrispejle på din arbejdsplads, da strategisk korrekt placeret spejle kan medvirke til at eliminere blinde vinkler og dermed øge sikkerheden hos både gående og kørende personale. På den måde kan dine medarbejdere føle sig trygge i deres arbejde, og alle kan forlade arbejdspladsen sikkert og uskadt ved fyraften.

Industrispejle kan eksempelvis monteres i blinde vinkler eller for enden af lange lagergange, hvor det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad der sker på den anden side af spejlet. Spejlene medvirker både til at reducere arbejdsskader ved brug af større køretøjer samt giver medarbejdere mulighed for at udføre deres job trygt og med ro i maven.

Hvorfor er spejle nødvendige?

Industrispejle egner sig til flere forskellige former for arbejdspladser, hvor der kan være behov for ekstra sikkerhed. Det kan både være til lagerpladser, butikker eller parkeringspladser. Herunder har vi uddybet hvorfor trafikspejle er en relevant tilføjelse på et par forskellige arbejdspladser.

Produktions- og lagerhal

Det er særligt relevant at opsætte trafikspejle på arbejdspladser, hvor der køres med varer eller gods på gaffeltrucks og el-hunde, da disse omstændigheder kræver et særligt godt overblik. Med mange maskiner på arbejdspladsen, kan trafikken være præget af et højt arbejdstempo. Mange produktions- og lagerhaller har dårlige udsigtsforhold og mange blinde vinkler, som kan gøre det svært at navigere i – særligt når det skal gå hurtigt.

Trafikspejle giver ansatte mulighed for at kunne orientere sig omkring hinanden, og på den måde afværge potentielle ulykker, før de har fundet sted. Med industrispejle i jeres lagerhal er dine medarbejdere sikret at have gode udsigtsforhold og et samlet overblik over hallen.

Butik

Hvis dine medarbejdere er butiksassistenter i et større butikslokale, eller hvis de ofte står alene i forretningen, kan overvågningsspejle medvirke til at give dem et bedre overblik over, hvad kunderne laver i den anden ende af butikken. Dine ansatte har dermed mulighed for at yde reel og nærværende service i den ene ende af forretningen og samtidig have indsigt i, hvad der foregår i den anden ende.

Industrispejle minimere påkørsel på gods

Som du kan læse, er der mange gode grunde til at opsætte trafik- og industrispejle på diverse arbejdspladser. Det er særlig vigtigt at understrege hvor hjælpsomme spejle til lager, værksteder og trælast kan være, når der bliver arbejdet med større maskiner. Spejlene kan medvirke til at forebygge uheld og skader på både anatte og gods. Et korrekt placeret industrispejl kan medvirke til at skabe et gnidningsfrit trafikflow på lageret, da store maskiner ikke nødvendigvis behøver at lave et fuldt stop, når de skal dreje om et hjørne. Læs mere om forebyggelse af arbejdsskader.

Din virksomhed kan drage flere fordele af at få monteret industrispejle bl.a.:

  • Færre uheld og skader
  • Højnet sikkerhed på arbejdspladsen
  • Forbedret trafik-flow
  • Færre sygedage som følge af uheld
  • Fald i omkostninger til sygefravær

Få industrispejle efter dine behov

Hos Trafikspejle.dk finder du et bredt sortiment, der indeholder alle tænkelige former for industrispejle, som du måtte have brug for på din arbejdsplads. Vi fremstiller selv vores industri-, trafik-, truck- og sikkerhedsspejle med fokus på detaljer og fleksible brugsmuligheder. Spejlene skal vægmonteres, og kan med fordel opsættes i blinde vinkler, for enden af lagergange eller hvor der skulle være behov for ekstra udsyn. Det bliver ikke nemmere at øge sikkerheden og medarbejdernes tryghed på arbejdspladsen end med industrispejle.

Hvis du kunne tænke dig råd og vejledning om vores sortiment, kan du kontakte os på tlf. 66 11 54 62. Vi sidder klar ved telefonerne fra mandag-torsdag kl. 8.00-16.00 og til kl. 12.00 om fredagen.