Blog

Fordele ved et brudsikkert spejl

Vi kender alle ordsproget, at et knust spejl giver syv års ulykke. Ikke nok med, at du skal bruge de næste syv år på at mindes dengang, du på uheldigvis knuste et spejl, hver gang du udsættes for et mindre uheld, så er det også yderst upraktisk at skulle håndtere glasskår. Er man ikke forsigtig, kan man skære sig på dem og komme grusomt tilskade. Et brudsikkert spejl er derfor et godt alternativ til et konventionel glasspejl. I denne artikel bliver du præsenteret for, hvad et brudsikkert spejl er, og hvilke fordele det har.

Hvad er et brudsikkert spejl?

Et brudsikkert spejl, er et spejl, som ikke kan splintre. Det er typisk lavet af akryl, hvilket ikke har den store betydning for dets udseende sammenlignet med et almindeligt spejl af glas. Akryl er dog et langt mere holdbart materiale end glas, hvilket gør, at akryl spejle er brudsikre.

Fordele ved et brudsikkert spejl

Der findes mange fordele ved at anvende et brudsikker spejl fremfor et konventionelt glasspejl. Den åbenlyse fordel er, at et spejl af akryl er brudsikkert og dermed ikke kan gå i stykker. Det betyder også, at de er slagfaste, yderst fleksible, formbare og lette i vægt. Akryl spejle ligner samtidig også de klassiske glas spejle, og hvilket gør dem til et godt alternativ til glas spejle.

Holdbarheden

Det giver sig selv, at brudsikre spejle har en relativ god holdbarhed. Men præcis hvor god er denne holdbarhed, tænker du nok. En tommelfingerregel lyder, at akryl spejle faktisk er op til 17 gange stærkere end normale glas spejle – det er altså en del. Et brudsikkert spejl er derfor langt mere modstandsdygtigt og slidstærkt overfor tryk og slag.

Brudsikre spejle kan let og effektivt rengøres med en blød klud og almindeligt opvaskemiddel, hvis de er blevet fedtet. Trods den massive holdbarhed og stærke materiale, er det dog relevant at notere, at også akryl spejle kan ridses – ligesom alt andet plast.

Kan bruges inde og ude

Udover at være utrolig modstandsdygtige overfor tryk og slag, kan akryl spejle både benyttes inden- og udendørs, da de kan holde til skiftende vejr. Materialet tåler nemlig ned til -40° og op mod 80°, hvilket er langt mere end almindeligt glas, som kun tåler op til 40° graders varme. Brudsikre spejle kan altså med fordel benyttes udendørs, hvor de f.eks. kan fungere som spejle til industri, herunder trafikspejle, sikkerhedsspejle og overvågningsspejle.

Akryl spejle til fødevareindustrien

Akryl spejle er altså anvendelige i mange forskellige situationer. Helt essentielt er, at de er FKM-godkendte, hvilket betyder, at de er resistente over for uorganiske syrer og må have kontakt med levnedsmidler som f.eks. fødevarer. De kan derfor anvendes i fødevareindustrien, hvor glassplinter ellers kan gøre, at produkterne skal kasseres.

Udover at være brugbare i fødevareindustrien, er brudsikre spejle særligt velegnede til børneværelser og institutioner, hvor man ikke skal have adgang til skarpe materialer. De kan også anvendes til erhverv til fremstilling af skilte, skærme, butiksvinduer, logoer, interiør, stande og boder. Brudsikre spejle kan bruges til mange ting.

Se vores udvalg af sikkerhedsspejle til at skabe større sikkerhed på arbejdspladsen

Læs mere om akryl spejle

Hos Trafikspejle.dk finder du et bredt sortiment af spejle, der indeholder alle tænkelige former for industrispejle, som du måtte have brug for på din arbejdsplads. Vi fremstiller selv vores industri-, trafik-, truck- og sikkerhedsspejle med fokus på detaljer og fleksible brugsmuligheder. Vi har også kuppel til væg spejle. Spejlene skal vægmonteres, og kan med fordel opsættes i blinde vinkler, for enden af lagergange eller hvor der skulle være behov for ekstra udsyn. Det bliver ikke nemmere at øge sikkerheden og medarbejdernes tryghed på arbejdspladsen end med industrispejle.

Hvis du kunne tænke dig råd og vejledning om vores sortiment, kan du kontakte os på tlf. 66 11 54 62. Vi sidder klar ved telefonerne fra mandag-torsdag kl. 8.00-16.00 og til kl. 12.00 om fredagen.